Kansainvälinen ajokortti

Koska haluamme reissata USAssa autolla, tarvitsemme myös kansainväliset ajokortit. Kansainvälisiä ajokortteja on kahta erilaista, niistä vuoden kortti käy kohteessamme. Voi olla, ettei korttia missään kysytä, mutta sitä suositellaan siltä varalta, että jotain sattuu, esim. kolari.

Kansainvälisen ajokortin voi hakea Autoliitosta. Autoliiton sivuilta pystyy tarkastamaan maakohtaisesti minkälainen kortti mihinkin tarvitaan. Kansainvälistä ajokorttia varten tarvittiin kopio ajokortista molemminpuolin sekä yksi passikuva (värillinen tai mustavalkoinen). Kortin pystyi maksamaan verkkopankissa ja hakemus liitteineen lähetettiin Autoliittoon. Kortit tulivat meille viikon sisällä lähetyksestä, vaikka välissä oli yksi arkipyhäkin. Liiton sivuilla luvattiin viikko + postipäivät eli meidän kortit tulivat huippunopeasti.

Oletteko muuten huomanneet, että passikuvissa on lähes mahdoton onnistua. Mekin näytämme molemmat kuvissamme aivan vankikarkureilta, onneksi ei niitä kortteja tarvitse liiemmälti esitellä kellekään. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *