Matkan ohjelma

Lennämme Los Angelesiin lauantaina 10.6. ja olemme paikalla iltapäivällä paikallista aikaa. Ajattelimme varata hotellin ainakin ensimmäiseksi yöksi lentokentän tienoilta, sillä autonvuokrausfirmat sijaitsevat myös siellä. Lisäksi lentokenttä on lähellä keskustaa, joten siitä ei ole enää pitkä matka. Sitä en tiedä vaihdammeko majoitusta seuraaviksi öiksi. Yöpaikkojen vaatimuksena on parkkipaikka autolle ja kohtuullinen hinta. Kaupungissa kuljemme todennäköisesti osan aikaa julkisilla, mutta kauemmas ja syrjemmälle menemme autolla.

LOS ANGELES
3 yötä

10.6.2017
Saapumispäivän iltana syömään kevyesti ja pieni kävelykierros majoituksen lähialueilla.

11.6.2017
Auton vuokraus

Hollywood Walk of Fame
Hollywood Walk of Fame sijaitsee Hollywoodissa. Katuun on maalattu yli 2000 tähden kuvaa, joissa jokaisessa lukee jonkun julkisuuden henkilön tai viihdeteollisuudessa ansioituneen henkilön nimi. Katu on perustettu vuonna 1958.

Chinese Theatre, jossa supertähdet ovat painaneet käden- tai jalanjälkensä ja kirjoittaneet nimensä sementtiin elokuvateatterin edessä.

12.6.2017
Universal Studios Hollywood

Olen käynyt joitain vuosia sitten Floridan Universal Studioilla. Tykkäsin silloin kovin ja huomasin, että puistot näyttävät sisältävän vähän eri viihdykkeitä. Harry Potter -maa oli Floridassa hieno, sen haluan nähdä uudelleen, ja uusi Walking Dead -ride kiinnostaa kovasti. Tykkäämme miehen kanssa molemmat zombiesarjasta, joten tämä kohde on meille juurikin sopiva. Meillä on 3-vuotias mukana, joten joudumme varmaankin vaihtamaan vuoroja, jotta kaikki pääsevät huvituksiin.

Matkalla Universal Studioille hoituu ehkä myös matkan varrella olevat:

Griffith Observatorio. Hollywoodin koillispuolella olevien vuorten rinteillä oleva Griffith Park ja Griffith Observatorio, josta avautuu mahtava näköala yli Los Angelesin. ja Hollywood-kyltti, joka sijaitsee korkealla kukkulalla Hollywoodissa. Kyltti on nähtävä, sillä se on alueen tärkein maamerkki.

13.6.2017
Matka jatkuu aamusta. 

MORRO BAY
1 yö

Pikkuisen rantakaupungin ”nähtävyydet” ja ystävät menevät ehkäpä valasristeilylle. Meidän 3-vuotias ei ehkä jaksa muutaman tunnin valasristeilyä, eikä se aikuisillekaan ole kovin mukavaa, jos koko ajan pitää vahtia, ettei muksu plumpsahda laidan yli. Katsele siinä sitten valaita! Kaupunki näyttää kuvissa kauniilta, joten uskoisin, että viihdymme siellä ilman risteilyäkin.

14.6.2017
Matka jatkuu aamusta.

SAN FRANCISCO
3 yötä

Palo Alto –alue katsotaan kaupunkiin tullessa.

Lombard Street

Golden Gate Bridge, yksi maailman kuuluisimmista silloista. Se on San Franciscon suurin nähtävyys ja tunnusmerkki. Tämä kuuluu niihin must see -nähtävyyksiin, kun mennään San Franciscoon.

15.6.2017
Raitiovaunuajelu Fisherman´s Wharfille ja laituri 39 merileijonineen. 
 

Kaupunkikierrosta, China town jne.

16.6.2017
Alcatrazin vankilasaari.

17.6.2017
Lähtö aikaisin aamulla

LEE VINING
1 yö

Yosemite-kansallispuisto. Kansallispuiston maisemissa pienimuotoista retkeilyä, sen mitä 3-vuotiaan kanssa pystyy.

18.6.2017
Matka jatkuu aamusta.

LAS VEGAS
3 yötä

Naimaluvan nouto, kiertelyä. Mielenkiintoisia kohteita mm. suklaatehdas ja jättiakvaario.

19.6.2017
Casinot ja muut huvitukset.

Zombie-kauppa: http://zombieapocalypsestore.com/. Tämä on taas meidän kahden höhlän toivelistalla, ystävämme eivät ehkä ole ihan niin innostuneita aiheesta 🙂 Näimme aiheesta joskus jonkun tv-pätkän ja päätimme, että tuollahan mennään käymään jos Vegasiin kerran mennään.

20.6.2017
”Wedding chappel -experience” 🙂 sekä limusiini-kiertoajelua, hääillallinen ja hääillan viettoa omassa hotellissa. Katsotaan jääkö muulle enää aikaa, tuskinpa.

21.6.2017
Matka jatkuu aikaisin aamulla.

GRAND CANYON
Päiväretki puistoon. Emme tee mitään vaellusta, vaan käymme ihailemassa Grand Canyonin maisemia ja jatkamme sitten taas matkaa.

Matkalla Grand Canyonille pysähdytään Nelson Ghost Towniin, joka on hylätty kaivoskaupunki. Hylättyjä kaivoskaupunkeja on USA:ssa useita, mutta tämä oli sijainniltaan parhaiten reitillemme osuva. Joudumme tekemään vain pikkuisen koukauksen.

KINGMAN
yöpyminen pienessä kaupungissa, ei ilmeisestikään mitään ihmeellistä nähtävää. Todennäköisesti saavumme vasta illalla majapaikkaamme.

22.6.2017
Matka jatkuu aamulla.

LOS ANGELES
2 yötä

Rannat: Venice ja Santa Monica
Los Angelesin tunnetut rannat. Santa Monican rannalla sijaitsee yli sata vuotta vanha suuri aallonmurtaja, jolta voi kalastaa, ja jossa voi mennä esimerkiksi vuoristorataan tai syömään merinäköalaravintolaan.

Lisäksi jos ehtii:
Battleship USS Iowa BB-61

23.6.2017
Sunset Strip
Beverly Hills. Alueella asuu paljon kuuluisuuksia. Rodeo Drive
Los Angelesin kuuluisa ja kallis ostoskatu Beverly Hillsissa.

Hollywood Forever Cemetery. Olemme ystäväni kanssa alkanut vierailla paikallisilla hautausmailla ja olemme tartuttaneet sen myös muihin matkakumppaneihimme.

24.6.2017 kotiinlähtö ja kotona 25.6.2017.